Otsikko

Teemme Atrian kanssa tiivistä yhteistyötä työntekijöiden työkyvyn ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi!

STORA ENSO PACKAGING OY / Tiukan osasto

Suomen Lämpöpuu - Luottaa A-Fysitiimiin

"Meille SLP:llä on tärkeää tukea henkilöstömme hyvinvointia ja työkykyä kokonaisvaltaisesti ja ennakoivasti. A-Fysitiimin kanssa
toiminnan suunnittelu ja toteuttaminen on onnistunut mutkattomasti ja
juuri meille sopivalla mittakaavalla." - Suomen Lämpöpuu Oy

kuntoutujatarinat

"Olin kolme vuotta sitten liikenneonnettomuudessa jossa sain vasemmalle puolelle murtumia kylkiluihini, lapaan ja solisluuhun.Pikku hiljaa aloitimme kuntoutuksen sitä mukaa kun vammat alkoivat parantua. Hyvän ohjeistuksen ja säännöllisten kuntoutuksessa käyntien ja ahkeran kotijumpan ansiosta aloitin osa-aikaisen työn vanhassa ammatissani puolen vuoden kuluttua onnettomuudesta.

Osa-aikaista työtä ja kuntoutusta jatkui toiset puoli vuotta, jonka jälkeen aloitin koko päiväisen työn. Kuntoutusta on jatkunut tähän päivään asti ja jatkuu edelleen. A-fysitiimistä olen saanut tosi hyvää kuntoutusta ja hyviä ohjeita kotijumppaan, jota ei sovi myöskään unohtaa." -Mari

Tapaturman jälkeen kuntoutumispolku saattaa olla pitkä. Ilon, huumorin, ammattitaidon ja motivoitumisen kautta kohti työelämää. Kiitos Marille tarinasi jakamisesta. Ylpeänä sinusta ja saavutuksestasi. Yhteistyömme jatkuu, fysio pysyy vierellä! ft, Anne-Mari

Arton kanssa yhteiset kuntoiluhetket ovat alkaneet jo pari vuotta sitten. Arto on 85-vuotias ja hänellä on vaikea nivelrikko etenkin vasemmassa polvessa. Käynnit toteutetaan kotikäynnein asiakkaan luona noin kerran viikossa. Arton terveydentila on vaihdellut fysioterapiajaksojen aikana, mutta tämä on otettu aina huomioon fysioterapiakäynneillä. Käynneillä on keskitytty toimintakyvyn ylläpitoon ja aktiiviseen harjoitteluun. Asiakas on hyvin motivoitunut ja ahkera harjoittelija sekä hän tekee itsenäisesti paljon töitä toimintakykyä ylläpitääkseen. Kunto on kohonnut huomattavasti kuntoutusjaksojen aikana.

"Olen tyytyväinen kuntoutukseen, sillä terapiassa on otettu huomioon aina yleisvointi sekä kokonaistilanne. Olen hyvin kiitollinen avusta ja toivon että terapia jatkuu mahdollisimman pitkään. Fysioterapiasta on ollut valtava apu toimintakyvyn ylläpidossa. -Arto”.

Kiitos Artolle kuntoutujatarinan jakamisesta, yhteiset jumppahetket jatkuu! Ikääntyneiden varhainen toimintakyvyn tukeminen edistää kotona pärjäämistä ja oman elämänhallinnan tunnetta.Jos oma tai läheisesi fyysinen kunto mietityttää, meiltä onnistuu myös kotikäynnit. Apu on helposti saatavilla.

- ft, Tiia

"Bongasin A-Fysitiimin pisteen Kauhajoen Ruokamessuilla. Messuilla tuli avattua pintapäällisesti Anne-Marille noin vuoden kestänyttä rannevaivaani. Tuttavallinen ja auttavainen reagointi oireisiin oli huippua!Ajattelin, kun vaiva oli ollut jo pitkään, että mahtaako siitä päästä eroon varsinkaan kovin nopeaa. Käsi on ollut kovalla rasituksella ensin koulujuttujen puolesta, käsitöiden sekä koirien trimmauksen vuoksi.Ensimmäisellä kerralla Anne-Mari löysi kipupisteet ja oli hienoa huomata kolmannen kerran jälkeen, miten kevyt ranne ja koko käsi oli. Sain tarkat ohjeet ranteen vahvistamiseen ja venyttelyyn. A-Fysitiimiltä saa ammattitaitoista ja mukavaa palvelua! Samalla suositus OS1st rannetuelle, jota tulee käytettyä kun ranne on rasituksessa, esim. kutoessa tai koiria trimmatessa!- LAURA"

Kiitos Lauralle tarinan jakamisesta ja innostavasta palautteesta! Fysioterapeutin tehtävänä on antaa oikea-aikaista hoitoa ja oikeanlaista ohjausta, jotta asiakas pystyy kuntoutumaan myös itsenäisesti. Kivunhoidon menetelmät valitaan aina tapauskohtaisesti ja harjoitteet tarkoituksenmukaisesti. Motivoitunut kuntoutuja tulee kuntoon!

- ft, Anne-Mari

Kuntoutujatarina Veli-Matti

Veli-Matti loukkasi vasemman nilkkansa vuoden 2018 joulukuussa. Nilkalle ei voinut varata aluksi yhtään painoa ja kuvantamisen jälkeen vasemmassa nilkassa todettiinkin lihaksissa ja nivelsiteissä laaja-alaiset vauriot. Leikkaushoitoon ei päädytty erinäisten riskien vuoksi, vaan kuntoutus suunniteltiin hoitaa fysioterapeutin ohjaamana ilman leikkausta.

Fysioterapian Veli-Matti aloitti A-Fysitiimissä Kauhajoella Helmikuun alussa vuonna 2019. Tällöin nilkalle varaaminen oli kivuliasta ja kävely oli ontumista. Särkyjä oli paljon ja nilkan hallinta oli käytännössä olematon. Aina lähdetään jostain liikkeelle ja jokainen kuntoutus on yksilöllinen. Kuntoutuksen alku oli hyvin pitkälti lihasten herättelyä, joka tapahtui isometrisin jännitysharjoittein ja liikkuvuusharjoittein, jotta vasemman nilkan toimintakyky palautuisi ennalleen. Hiljalleen, monen pitkältä tuntuneen viikon jälkeen, kuntoutuksessa päästiin etenemään toiminnallisempaan harjoitteluun. Kuntoutuksen loppupuolella harjoitteet olivat muun muassa erilaisia hyppyharjoitteita yhdellä jalalla.

Veli-Matin kertomaa: ”Usko työntekoon ja edes kävelemiseen normaalisti oli usein koetuksella. Kotiharjoitteet tuntuivat aluksi naurettavilta, mutta ne olivat kyllä koko ajan haastavia ja lihaksia väsyttäviä. Kuntoutus eteni koko ajan, vaikka se aluksi tuntuikin siltä, että tämä ei lopu koskaan. Kannustusta ja rajoja haettiin fysioterapiassa koko ajan. Parasta oli huomata lopulta kehitys omassa arjessa ja siinä miten kävelykin alkoi onnistua jälleen normaalisti, ontumatta. Porukka A-Fysitiimissä on tosi ystävällistä, ammattitaitoista ja asiantuntevaa. Voin suositella!”

Fysioterapia kesti lopulta 6 kuukautta, jota toteutettiin 1 tai 2 kertaa viikossa. Aktiivisen kuntoutumisen avulla pystytään saavuttamaan hyviä tuloksia, josta tämä on yksi hieno esimerkki. Onnistuneen kuntoutuksen takana on aina motivoitunut asiakas, joka on valmis tekemään jopa liian helpoilta tuntuvia kotiharjoitteita.

- ft, Tommi Kukila

HEIDIN TARINA

"Asiakkaana tunsin, että minua kuunneltiin ja vaivaani tutkittiin perin pohjin.Toipuminen kesti noin vuoden. Koko fysioterapia- jakson ajan sain Anne-Marilta ohjeita, apua sekä tukea.Parasta on matkan varrella syntynyt ystävyys. Suosittelen lämpimästi, asiantuntevaa ja kannustavaa kuntoutusta A-fysitiimillä!"